Zomeravondwandeling rond Kaldenbroek in Lottum, 6 en 7 juli 2021

Na maanden noodgedwongen geen gezamenlijke activiteiten te hebben kunnen organiseren konden we op dinsdag 6 juli eindelijk weer van start met onze traditionele zomeravondwandeling. Vanwege de beperkende maatregelen (maximale groepsgrootte) was de avond snel overtekend: er was bijzonder veel animo voor deze activiteit. Om die reden heeft het kringbestuur besloten een tweede avond te organiseren op woensdag 7 juli, met dank aan de bereidwillige gidsen van IVN Maasdorpen.

Op beide avonden werd hetzelfde programma aangeboden: een rondleiding door gidsen van het IVN in de omgeving van Huys Kaldenbroek. Dit Huys ligt in de oude Maasarm tussen Grubbenvorst en Lottum, in natuurgebied Kaldenbroek. Het op een kleine verhoging gelegen gebouw stamt uit het midden van de 16e eeuw, maar reeds in 1394 is er al sprake van Huys Kaldenbroek. In de loop der eeuwen heeft het de nodige verbouwingen ondergaan en is een groot deel van de grachten gedempt. Het gebouw vormt door de openheid van zijn omgeving een waar ‘landmark’. Het gerestaureerde Huys Kaldenbroek is door Het Limburgs Landschap ingericht als vakantiewoning. We hebben de omgeving gezamenlijk bekeken en besproken en vervolgens zijn we in groepen uit elkaar gegaan voor een wandeling van iets meer dan 3 kilometer rondom het domein van Kaldenbroek. Onder de deskundige leiding van de gidsen werd verteld over de historie, de natuur en de ecologie.

Na afsluiting werd iedereen door het bestuur uitgenodigd voor een drankje om te "vieren" dat we eindelijk weer een gezamenlijke activiteit konden organiseren.

woensdag 7 juli

Verslag: Marcel van den Munckhof

Terug


Start