Kleine excursie naar Gennep.
Zaterdag 27 december 2017

Op zaterdag 9 december ging een aantal leden van de kring Ter Horst op pad naar Gennep waar de kring Maas en Niers, samen met de kring Ter Horst, een bijeenkomst had georganiseerd vanwege het 400-jarig bestaan van het historische Gennepse stadhuis en de herdenking van 500 jaar Reformatie. De sneeuw weerhield de ongeveer 35 deelnemers er niet van om de reis te ondernemen en elkaar te ontmoeten.
De bijeenkomst begon met een lezing door mevrouw Mieke Hoogkamp met als titel Gennep Reformatiestad Vrijplaats voor andersdenkenden. De inleiders vertelde over waarom Gennep zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in die Reformatie en hoe het mogelijk is dat juist hier een vruchtbare samenwerking was tussen de verschillende godsdiensten. Aansluitend een film met Historische bande(n), tolerantie in de Regio
Na de pauze, met koffie en Limburgse vlaai, werd een film getoond over Norbertus van Gennep, stichter der Norbertijnen. Aansluitend was er een inleiding waarbij het 400-jarige stadhuis van Gennep in het licht gezet. De heer John Silvertand verzorgde de inleiding en aansluitend werd er nog, voor de belangstellenden, een bezoek aan de toren van het stadhuis gebracht.

Verslag: Marcel van den Munckhof


Terug


Start