Jaarvergadering en film: "Horst 1961"
In "De Leste Geulde" op woensdag 12 maart 2014. De film "Horst 1961" is gemaakt in opdracht van "Jong Nederland" en "Scouting" Horst.

De 40e jaarvergadering (12 maart 2014) was een feestelijke bijeenkomst. Vanwege het volmaken van het vierde decennium was besloten om voor de leden een proeverij te organiseren. Om die reden werd de uitnodiging niet gepubliceerd.
De opkomst was buitengewoon goed te noemen voor deze jaarvergadering die snel en zonder problemen afgehandeld kon worden. Als traktatie was niet voor de gebruikelijke vlaai gekozen maar was, volgens origineel recept verkregen van een van de telgen uit het Camps-Mop-geslacht een echte "Camps Mop" uitgedeeld aan de deelnemers: een koek met een rond gat erin en bestrooid met rode suiker. Piet Camps, de leverancier van het recept, was ook aanwezig. Op tafel stonden de ulevellen, ook een lekkernij van de Horster kermisfamilie. De Camps Moppen waren vakkundig gebakken door de penningmeester van onze kring, de heer Peter Jakobs, samen met zijn vrouw Suzanne. En het moet gezegd worden: ze smaakten prima!
Tijdens de jaarvergadering werden de redactieleden van de Info LGOG in het zonnetje gezet en bedankt met een flesje wijn: dankzij hun inspanning is nummer 50 inmiddels verschenen en begint de editie steeds kleuriger te worden: Yvonne Hermans, Ger Verheijen, Jan Duyf en Jos Jenniskens; Wim Moorman moest verstek laten gaan en hem is later de fles wijn alsnog gebracht.
Aan het einde van de jaarvergadering werd hulde gebracht aan de leden die 25 of 40 jaar lid van LGOG zijn. Voor de editie 2014 waren dat mevrouw Lenssen, de heer Lenssen, de heer Kelleners, de heer Bert Coppus, de heer Bert Hesen en de heer SchatorjÚ. Zij allen kregen de speld vanwege het 40-jarige lidmaatschap. Alleen Bert Hesen kon niet aanwezig zijn; hem is het speldje enkele weken later overhandigd door de vicevoorzitter. De aanwezige jubilarissen werden door de voorzitter toegesproken en vervolgens speldde hij hun het kleinood op. Vervolgens nam de vicevoorzitter, de heer Jan Vissers, het woord en sprak de twee jubilarissen toe vanwege hun 25-jarig lidmaatschap: mevrouw Van den Munckhof-Meulenbeld en haar zoon, de voorzitter van de kring, Marcel van den Munckhof. Na een woordje werd ook aan hen de speld op de revers gezet.

Na de pauze werd een film vertonen over Horst in het begin van de jaren zestig. In die jaren was film een dusdanig onbekend fenomeen dat veel mensen zich graag lieten filmen. Horst liep uit en we zien beelden van de gemeente, verschillende buurten, scholen, bedrijven, verenigingen en natuurlijk de bewoners. De film is op initiatief van de jeugdbewegingen in Horst (Jong Nederland en de Gidsen/Scouting) gemaakt in 1961, dus 53 jaar geleden! Tijdens de film werd met hapjes rondgegaan die een plaatselijke slager had gemaakt: balkenbrij, k˛ije (= kaantjes), worst, pÓrsvleis (= zult) en meer van deze regionale specialiteiten. Er werd smakelijk van gegeten en pas rond half elf ging iedereen weer zijns weegs.
 Verslag: Marcel van den Munckhof


Terug


Start