Dorpswandeling Horst

Een wandeling op een regenachtige zomeravond door Horst onder leiding
van de heren Ir. Jan Kamphuis en Drs. Jan Schatorjé op 21 augustus 2007


Inleiding door de heer Schatorjé in de beschutting van de kiosk...

 

De uitnodiging:

Op dinsdag 3 april 2007 heeft het gemeentebestuur van Horst een informatieavond georganiseerd over de ontwikkelingen in Horst-Centrum. Er werd gekeken naar de historische structuur van Horst en met name ook naar de karakteristieke panden die nog aanwezig zijn. Ook werd gekeken welke gevolgen de nieuwe ontwikkelingen in het centrum voor deze panden hebben.
Een van de inleiders was de heer ir. Jan Kamphuis die als bouwhistoricus, maar ook als buitenstaander, een hele verhelderende visie had op onze historische panden en hoe daar
mee om te gaan.
Het leek het bestuur van LGOG Kring Ter Horst interessant om de heer Kamphuis uit te nodigen om deze historische plekken via een avondwandeling te gaan bezichtigen. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat hij op onze uitnodiging is ingegaan. Samen met de heer drs. Jos Schatorjé zal hij ons rondleiden over de beide pleinen van Horst en de daarbij behorende historisch belangrijkste straten. Ondertussen zullen de beide heren tekst en uitleg geven over het waardevolle van een aantal panden. Dit alles op een zeer informele wijze.
Na afloop kunnen we op het terras van café De Sport onder het genot van een verfrissing nog even napraten. Afhankelijk van de belangstelling en uw vragen gaan wij ervan uit dat de wandeling ongeveer anderhalf uur duurt.

 


Ondanks het regenachtige weer werd er op enthousiaste wijze toelichting gegeven bij de historische panden

 

Details van Drs. Jos Schatorjé

 


En details van Ir. Jan Kamphuis

Dicht bij elkaar voor het onvolprezen atrium van de St. Lambertuskerk...


Eerwaarde Deken Merkx kon de belangstelling voor de historische pastorie zeer waarderen!

 


Terug


Start