LGOG, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.

Woensdag 3 november 2021 lezing:  lezing: "Betalen door de eeuwen heen"
door de heer J, Benders (KU Leuven)

Algemene Voorwaarden deelname cursussen en excursies
koninklijke LGOG Kring Ter Horst

 

Kring ter Horst


LGOG Ter Horst

Bezig zijn met de rijke historie van Limburg krijgt een extra dimensie als het de eigen streekgeschiedenis betreft. Het LGOG geeft een goede gelegenheid om streekgeschiedenis te bestuderen en op onderdelen te beoefenen. Een lidmaatschap van het LGOG betekent automatisch dat men lid wordt van de kring waarin men woont. De kring Ter Horst omvat het gebied van de gemeente Horst aan de Maas. Andere kringen zijn: Parkstad (Heerlen), Maas en Niers (Gennep), Maastricht, Roermond, Sittard, Valkenburg en Heuvelland, Venlo, Venray en Aldenborgh (Weert)
Deze website is een initiatief van de kring Ter Horst en is het actuele informatieplatform voor allen die zich interesseren voor de activiteiten van het LGOG kring Ter Horst

Het bestuur van de kring Ter Horst is als volgt samengesteld:

Mr. Arie Stas
Ineke Eickmans
Peter Jakobs
Sjef Keijsers
Pieter Jakobs
Arie Snellen
Jan Hesen
voorzitter
Secretaris en vice-voorzitter secretaris@lgogterhorst.nl
Penningmeester
lid
lid
lid

lid


Secties


Met geschiedenis bezig zijn kan op veel manieren. Het LGOG kent daarom de secties archeologie, genealogie en monumenten. De sectie genealogie geeft een eigen tijdschrift uit. Meer weten? ga naar www.lgog.nl

Archeologie in Ter Horst: hier resten van de fundering van de 17e eeuwse St. Janshoeve bij de St. Janskapel in de voormalige gemeente Grubbenvorst.

Onderzoek je eigen stamboom en raadpleeg
daarbij de plaatselijke archieven.

 

Een fraai monument in onze eigen kring. Ga op ontdekkingsreis naar de bekende en onbekende monumenten in je eigen omgeving.

Belangstelling gewekt? Meer informatie?

Email: secretariaat@lgogterhorst.nl


Voor leden verschijnt 4x per jaar het tijdschrift: 'De Maasgouw', tijdschrift voor Limburgse geschiedenis en oudheidkunde.


Webmaster: Pieter Jakobs lgog@lgogterhorst.nl  geactualiseerd op 16 september 2021


Start