LGOG, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap.

Algemene Voorwaarden deelname cursussen en excursies
koninklijke LGOG Kring Ter Horst

 

Een moeilijk jaar ligt achter ons, al het tweede Corona jaar op rij. De samenleving was gedurende vele maanden gedeeltelijk gesloten en veel mensen hebben angst om actief deel te nemen aan activiteiten in de samenleving.

Bij ons -LGOG ter Horst- was het niet anders. Zekerheden bleken opeens niet meer zo zeker te zijn en verwachtingen brachten niet altijd waarop we gehoopt hadden. In de eerste plaats geldt dat voor degenen die direct door de ziekte werden getroffen, die dierbaren moesten afgeven of geconfronteerd werden met de langdurige gevolgen daarvan. Ook in onze kring zijn ons, als gevolg van corona enkele leden ontvallen. Al met al een jaar dat we niet meer willen overdoen.

Onze ogen zijn gericht op 2022. We hopen een weg uit de coronacrisis te vinden waardoor we elkaar naar behoefte kunnen ontmoeten en onze vertrouwde activiteiten weer kunnen opstarten.

Namens het bestuur van Kring ter Horst wens ik u -ondanks de beperkingen- hele fijne feestdagen toe en een goed en gezond 2022.

Arie Stas, voorzitter

Ineke Eickmans, secretaris

 

 

Kring ter Horst


LGOG Ter Horst

Bezig zijn met de rijke historie van Limburg krijgt een extra dimensie als het de eigen streekgeschiedenis betreft. Het LGOG geeft een goede gelegenheid om streekgeschiedenis te bestuderen en op onderdelen te beoefenen. Een lidmaatschap van het LGOG betekent automatisch dat men lid wordt van de kring waarin men woont. De kring Ter Horst omvat het gebied van de gemeente Horst aan de Maas. Andere kringen zijn: Parkstad (Heerlen), Maas en Niers (Gennep), Maastricht, Roermond, Sittard, Valkenburg en Heuvelland, Venlo, Venray en Aldenborgh (Weert)
Deze website is een initiatief van de kring Ter Horst en is het actuele informatieplatform voor allen die zich interesseren voor de activiteiten van het LGOG kring Ter Horst

Het bestuur van de kring Ter Horst is als volgt samengesteld:

Mr. Arie Stas
Ineke Eickmans
Peter Jakobs
Sjef Keijsers
Pieter Jakobs
Arie Snellen
Jan Hesen
voorzitter
Secretaris en vice-voorzitter secretaris@lgogterhorst.nl
Penningmeester
lid
lid
lid

lid


Secties


Met geschiedenis bezig zijn kan op veel manieren. Het LGOG kent daarom de secties archeologie, genealogie en monumenten. De sectie genealogie geeft een eigen tijdschrift uit. Meer weten? ga naar www.lgog.nl

Archeologie in Ter Horst: hier resten van de fundering van de 17e eeuwse St. Janshoeve bij de St. Janskapel in de voormalige gemeente Grubbenvorst.

Onderzoek je eigen stamboom en raadpleeg
daarbij de plaatselijke archieven.

 

Een fraai monument in onze eigen kring. Ga op ontdekkingsreis naar de bekende en onbekende monumenten in je eigen omgeving.

Belangstelling gewekt? Meer informatie?

Email: secretaris@lgogterhorst.nl


Voor leden verschijnt 4x per jaar het tijdschrift: 'De Maasgouw', tijdschrift voor Limburgse geschiedenis en oudheidkunde.

 

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap?

U wordt automatisch op de hoogte gehouden van alle activiteiten.
Deelname aan vele activiteiten is gratis voor leden.
U ontvangt 4x per jaar De Maasgouw.
U ontvangt jaarlijks het LGOG-jaarboek 'Publications'.
Bovendien:
heeft u gratis toegang tot het Bonnefantenmuseum te Maastricht (op vertoon van uw lidmaatschapskaart).
kunt u een gratis 'Student and science' bibliotheekpas van Centre Céramique in Maastricht aanvragen (tegen administratiekosten). Meer informatie: klik hier.
krijgt u korting op de toegangsprijs van Museum De Kantfabriek te Horst (op vertoon van uw lidmaatschapskaart € 3,-).
en krijgt u korting op de toegangsprijs van Het Limburgs Museum te Venlo (op vertoon van uw lidmaatschapskaart krijgt u groepstariefkorting).

Lidmaatschapsgelden per 1 januari 2019
Gewoon lid: € 50.
Gezinslid (als aanvulling op gewoon lid): € 10.
Jeugd-/studentlid (tot 26 jaar): € 15.
Lidmaatschap vereniging / instelling: € 50.


Webmaster: Pieter Jakobs lgog@lgogterhorst.nl  geactualiseerd op 20 december 2021


Start